A krónikus veseelégtelenségben szenvedő gyermekek pszichoszociális vonatkozásaival foglalkozó európai munkacsoport (EWOPA) 51. éves találkozója

Az EWOPA egy multidiszciplináris csoport, amely a krónikus vesebetegségben (CKD) szenvedő gyermekek és serdülők pszichoszociális ellátásában érdekelt. A gyermekkori CKD ritka betegség, amely az Európai Ritka Veseelégtelenségek Referenciahálózatának (ERKNet) középpontjában áll. Az EWOPA találkozó teljes mértékben illeszkedik az ERKNet küldetéséhez, amely a betegek igényeire összpontosító interdiszciplináris ellátás és kutatás előmozdítására irányul. 

Ezért az EWOPA, a Belga Gyermeknefrológusok Társasága (BPN) és az ERKNet tagközpontjai, Leuven, Gent és Heidelberg összefognak az 51. éves EWOPA-találkozó megszervezésében! A konferenciát a helyszínen, a Leuveni Egyetemi Kórházban tartják 2023. június 8-10. között. 

Az eseményt az Európai Gyermeknefrológiai Társaság (ESPN) támogatja. 

Felhívjuk a CKD-s gyermekek gondozásában érdekelt valamennyi érdekelt felet, hogy vegyen részt, mind tudományos beszámolókkal, mind a mindennapi klinikai gyakorlatban végzett tevékenységek, beavatkozások és tapasztalatok bemutatásával, a pszichoszociális kérdésekre és a CKD-s gyermekek és serdülők multidiszciplináris ellátására összpontosítva .

A regisztrációhoz és az összefoglalók benyújtásához kérjük, látogasson el honlapunkra: www.ewopa2023.org


Back