Az ERKNetről

Az ERKNET a Ritka Vesebetegségek Európai Referenciahálózata. Hálózatunk Európa-szerte 70,000 ritka vesebeteg-séggel élő páciens egészségügyi ellátásáért felelős centrumokat tömörít, ahol több mint 300 különböző vesebetegség szakértői érhetőek el.

 

Az Erknet tevékenységei

Tevékenységeinket és célkitűzéseinket a következő ábra mutatja be.

 

Betegség szakértelem

a következő betegségekben és állapotokban:

  • Fehérjeveszteséget okozó vesebetegségek (örökletes és szerzett)
  • Sót vesztő vesebetegségek (örökletes és szerzett)
  • A vesék és a húgyutak veleszületett rendellenességei
  • Cisztás vesebetegségek (beleértve az ADPKD-t és az ARPKD-t)
  • Hemolitikus urémiás szindróma és kapcsolódó betegségek
  • Vesekőbetegségek
  • A veséket érintő anyagcsere-betegségek
  • Krónikus vesebetegség és dialízis gyermekeknél
  • Veseátültetés gyermekeknél

Find more information about all rare kidney diseases here!

Video not playing?
The protection of your data is important to us. Your cookie settings currently do not allow the integration of videos from YouTube or Vimeo. Only if you accept marketing cookies do you allow us to load videos from third parties:


A Koordinációs Hivatal

Franz Schaefer

Koordinátor

Jó napot, a nevem Franz Schaefer, és a Heidelbergi Egyetem gyermeknefrológusa vagyok. Régóta érdeklődöm a ritka vesebetegségek, különösen a veleszületett és örökletes rendellenességek iránt, amelyek már gyermekkorban jelentkeznek. Több európai kutatási konzorcium létrehozásában volt szerencsém részt venni, mint például a podocita rendellenességekkel foglalkozó PodoNet projekt, a ritka vesebetegségekkel kapcsolatos nagy áteresztőképességű kutatásokat végző EURenOmics konzorcium, valamint a vesebetegségben szenvedő gyermekek körében regisztereket, megfigyelési tanulmányokat és klinikai vizsgálatokat működtető ESCAPE klinikai kutatási hálózat. 2017-ben felkértek, hogy hozzam létre a ritka vesebetegségek európai referenciahálózatát, amelyet ERKNetnek neveztem el. Számomra öröm és igazán inspiráló látni, ahogy a koordinációs csapat és a hálózat tagjai Európa-szerte ragadós lelkesedéssel működnek együtt, hogy új szintre emeljék a ritka vesebetegségben szenvedő betegek ellátását.

Vera Cornelius-Lambert

Betegkapcsolati menedzser

Üdvözlöm, 2019-ben csatlakoztam az ERKNet csapatához, mint a betegek bevonásának menedzsere, aki kapcsolatot tart az ERKNet szakértőivel és a betegek érdekvédelmi csoportjaival (ePAG). Ezenkívül én vagyok a Ritka Betegségek Európai Közös Programja (EJP RD) által biztosított ERN mobilitási ösztöndíjprogram koordinációs vezetője. 
Háttérrel rendelkezem az üzleti és marketing területén; mesterdiplomával és hosszú távú tapasztalattal rendelkezem nemzetközi reklámügynökségeknél és Heidelberg városmarketingjében. 2019-ig a Heidelbergi Egyetemi Kórház Hopp Gyermekrákközpontjának marketing és adománygyűjtési vezetőjeként voltam felelős.
Ha Ön egy európai ritka vesebetegségben szenvedő betegszervezetben tevékenykedik, és szeretne együttműködni az ERKNet-tel és az ePAGS-ünkkel, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ismerje meg az ERKNet központi iroda többi tagját itt!