Páciensek tapasztalatai

Egy "utazás" a különböző ritka vesebetegségek diagnózisán, megfelelő kezelésén és megfelelő nyomon követésén keresztül

Forrás: Solve-RD infographic on the patient journey to diagnosis - EURORDIS

Ezt az oktatási eszközt az ePAG-ok hozták létre, és az ERKNet orvosi szakértői ellenőrizték, kifejezetten a ritka vesebetegségekben szenvedő betegek számára. Célja, hogy hasznos és támogató áttekintést nyú

Azáltal, hogy az utat a beteg szemszögéből vizsgálják, az egészségügyi szolgáltatók hatékonyan tudják kezelni a ritka vesebetegségben szenvedő betegek speciális igényeit. Ezek a betegutak elismerik, hogy a betegek szükségletei a betegség előrehaladtával változhatnak, figyelembe véve a kezdeti tüneteket és a kezelés későbbi szakaszait.Ezen túlmenően a betegutak tartalmazzák a különböző európai közösségek csoportos tapasztalatainak összefoglalóját, amelyet a betegjogi képviselők készítettek, és amely az egyéni körülmények, a klinikai állapotok és akár a földrajzi elhelyezkedés szerint is változhat.

Az ERKNetnél a betegutak olyan dinamikus dokumentumként szolgálnak, amelyek elősegítik a betegek és a klinikusok közötti együttműködést, valamint megkönnyítik az ellátásban mutatkozó hiányosságok azonosítását és az ellátási utaknak az egyének igényeinek jobb kielégítése érdekében történő kiigazítását.

A betegutak lényegében az első lépést jelentik az ellátási útvonalak kialakításában való betegbevonás strukturált megközelítésének kialakításában. Emellett értékes forrásként szolgálnak a betegek, családtagjaik, a nem szakorvosok és a nyilvánosság számára, mivel jobban megértik a ritka vesebetegségek egyedi ellátási igényeit.

Ha részt kíván venni egy új betegútvonal kidolgozásában, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az ePAG elnökeivel: patients@erknet.org.

Rare Renal Diseases - Common Patient Journey

Bartter Syndrome Adults

Bartter Syndrome Children

AHUS

Alport Syndrome

ARPKD

Cystinosis

Familiar Hypomagnesemia without severe ocular involvement

Familiar Hypomagnesemia with severe ocular involvement

Familiar Hypomagnesemia

Gitelman Syndrome

Kidney Bilateral Hypodysplasia & RVU